Administratie / opzet SSC

Insourcing/outsourcing (SSC)

Schoolbesturen hebben in de afgelopen jaren vaker het besluit genomen om de administratie te insourcen. Veelal vanuit onvrede over -en faillissementen van- administratiekantoren. Na een periode van zo’n 5 jaren worden ingrijpende beslissingen vaak herijkt. Daarbij wordt soms weer de beslissing tot outsourcing genomen, met sterke afspraken om de eerdere onvrede te voorkomen.

Als u van plan bent uw administratie door het bestuurskantoor te laten doen (insourcen), of juist weer bij een administratiekantoor te beleggen (outsourcen), kan Sterk-onderwijs u in dit proces begeleiden. Het programma van eisen, de aanbesteding/offertevraag, bemensing van het eigen kantoor of juist begeleiden van personeel naar nieuw werk, maar ook het opzetten en uitschrijven of aanpassen van processen enz. kunnen wij voor u verrichten.

Naast het richten en inrichten van ‘uw administratiekantoor’ kunnen wij de organisatie ook ondersteunen bij het verrichten van de administratie. De onderwijsadministratie moet aan veel vereisten voldoen, waardoor deze processen niet moeten worden onderschat. Aansturen en inwerken van nieuwe collega’s is van belang totdat deze voldoende taakvolwassen zijn.

Wij kijken graag samen met u naar de mogelijkheden om uw organisatie te versterken. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.