Nieuwe voorbeeldfuncties OOP VO beschikbaar

De VO-raad heeft met de vakbonden nieuwe OOP-voorbeeldfuncties vastgesteld. Deze zijn in februari 2023 aangekondigd en recent feitelijk gepresenteerd. 

Het nieuwe voorbeeldmateriaal bestaat uit functies in de vorm van reeksen. Functiereeksen hebben als voordeel meer flexibiliteit in de organisatie, omdat deze niet een opsomming van taken per functie bevat. Consequentie daarvan is dat ze minder herkenbaarheid voor de medewerker bieden. Ook directie hecht vaak aan herkenbare taken om de functiezwaarte voor een functiehouder te kunnen duiden.

Voor de herkenbaarheid van feitelijk werk zijn ook sets met voorbeeldwerkzaamheden opgesteld, zoals wij dat eerder hebben gedaan bij het opstellen van functiereeksen voor schoolbesturen.

‘Blind’ toepassen van voorbeeldfuncties in uw organisatie is niet passend, dit materiaal is opgesteld ter inspiratie. Het is van belang recht te doen aan de taken en verantwoordelijkheden van uw medewerker. CAO-partijen zijn ook tot nieuwe inzichten gekomen, zoals de functie Afdelingsleider met maximumschaal 13 en een reeks met nieuwe directiefuncties.

Wanneer u uw functiebouwwerk wilt actualiseren of de voorbeelden vanuit de CAO-partijen wilt toetsen, kunnen wij u vanuit Sterk-onderwijs ondersteunen. Wij hebben daartoe een grote groep FUWA (SPO)-gecertificeerde adviseurs beschikbaar. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Om u van dienst te zijn kunt u de voorbeeld functiereeksen en voorbeeld werkzaamheden via deze link bij ons downloaden.